10 Beste screen -opnamesoftware om te downloaden in 2023 (2024)

Het opnemen van een scherm was vroeger een echte uitdaging.

U moest gecompliceerde tools gebruiken of een software -expert betalen om het voor elkaar te krijgen, wat niet altijd haalbaar was.

Gelukkig is de gebruiksvriendelijkheid van schermopnamesoftware in de loop der jaren aanzienlijk verbeterd.Tegenwoordig kunt u professioneel ogende tutorials met minimale inspanningen maken.

Naast tutorials zijn er verschillende andere redenen waarom u misschien uw scherm wilt opnemen.

Als je een soort doetProductdemonstraties, technische ondersteuning nodig of aanbieding, of gebruik videogesprekken, met behulp van de standaardscherminvatting van uw computer is niet goed genoeg om beeldmateriaal van hoge kwaliteit vast te leggen.

Of u nu een meer precieze manier wilt om het hele scherm op te nemen of als u een specifiek gedeelte wilt vastleggen, een schermrecorder van hoge kwaliteit zal het doel dienen.

In dit artikel leer je over:

 • Welke screen -opnamesoftware is
 • De functies waarnaar u moet zoeken in schermopnamesoftware
 • Het verschil tussen desktop- en online schermrecorder
 • De 10 beste screen -opnametools bestaan

Laten we gaan.

Postinhoud

 • Wat is schermopnamesoftware?
 • Wat is een goede schermrecorder?
 • Desktop schermrecorder versus online schermrecorder
 • Top 10 schermrecordergereedschap voor 2023
  • 1. Let op Studio
  • 2. Apowersoft Unlimited
  • 3. screencast-o-matic
  • 4. Acethinker
  • 5. Screenflow
  • 6. Screencastify
  • 7. Bandicam
  • 8. Filmora scrn
  • 9. Camtasia
  • 10. Sharex
 • Conclusie
 • Wil je meer leren?

Wat is schermopnamesoftware?

Schermopnamesoftware kan het geheel (of delen) van uw computer of mobiele scherm opnemen.

De opname kan alles bevatten, van uw tikken en cursorbewegingen tot het typen van een URL in uw browser om mensen te helpen leren wat ze moeten doen en hoe u dit kunt doen.

→ Klik hier om uw online bedrijf te starten met Shopify

Audio -verhaal is beschikbaar en soms wordt annotatie ook aangeboden als onderdeel van het pakket van een tool.

Er zijn echter geen twee schermopnamehulpmiddelen hetzelfde.Sommige schermopnametools kunnen de opgenomen beelden niet opslaan voor verschillende formaten of exporteren naar populaire videoplatforms zoalsYouTubedirect.

Anderen hebben misschien de mogelijkheid om dat allemaal te doen, maar kunnen misschien een paar functies missen.Niet elke screen -opnametoepassing wordt bijvoorbeeld geleverd met een HD -schermrecorder.

Als zodanig moet u aandacht besteden aan de mogelijkheden voor het downloaden of installeren van schermopnamesoftware op uw apparaat.

Het is ook cruciaal om uw eigen opnamebehoeften te evalueren.Misschien hoeft u niet op te nemen in HD.Misschien heb je onlangs video -hosting gekocht en kunt u zonder een YouTube -exportoptie.De beste schermrecorder voor u is degene die aan uw specifieke behoeften voldoet.

Wat is een goede schermrecorder?

Onze compilatie van schermopnametools varieert van browsergebaseerde software tot minimalistische desktop-apps.Elk van de picks voldoet aan de volgende basiscriteria:

 • Is gemakkelijk te gebruiken
 • Registreert het hele scherm, een bepaald gebied of één venster
 • Laat gebruikers de opgenomen beelden annoteren
 • Bevat systeem- en microfoonaudio
 • Legt beelden van externe bronnen vast
 • Heeft ingebouwde exportopties

Het is ook vermeldenswaard dat veel van de software -opties worden geleverd met HD -opnamemogelijkheden.Het is echter belangrijk om te weten dat HD -bestanden veel tijd kosten om te uploaden.Als u snel video's van standaardkwaliteit op internet wilt uploaden, is HD geen must-have.

Desktop schermrecorder versus online schermrecorder

Offline functionaliteit is het belangrijkste verschil tussen de twee typen.

Hoewel desktopschermrecorders kunnen werken zonder een actieve verbinding, vereisen online schermrecorders dat u stabiel internet heeft.

Dit is de reden waarom een online schermrecorder niet de beste opties is als het gaat om het vastleggen van gameplay.Als u echter alleen een tutorial wilt maken, moeten ze prima werken.

Hier is onze lijst met de beste tools voor schermrecorder op de markt.

Omdat het opties heeft voor alle belangrijkste besturingssystemen, kunt u zeker de beste schermrecorder vinden voor Android-, iOS-, Mac-, Linux- en Windows -besturingssystemen.

Snelle notitie: De lijst bevat zowel betaalde als gratis opties, dus zorg ervoor dat u uw behoeften evalueert voordat u software downloadt.

1.Let op Studio

10 Best Screen Recording Software to Download in 2023 (1)

Obs of Open Broadcaster -software is een videorecorder voor gratis scherm die zowel opname als streaming in high -definition biedt, zonder grenzen aan de lengte van uw video's.

Met de desktopsoftware kunt u het deel van het scherm kiezen dat u wiltCapture, maar het geeft ook een optie om het hele scherm op te nemen.

Aanpasbare sneltoetsen helpen de opname te regelen en een audiomixer kunt u video's produceren met een soepel opgenomen geluid.

Afgezien van de intuïtieve screencasting-functies, is OBS uitgerust met live-streaming-mogelijkheden die u niet zult vinden in de standaard schermrecorders van grote besturingssystemen.

U kunt live streamen op YouTube -gamen en Twitch, projecten opslaan en uw beelden omzetten in FLV -indeling.

Dit alles maakt OBS een van de beste software -opties voor het opnemen van gratis schermopnames om te proberen in 2023.

Prijs: Vrij

Ondersteund besturingssysteem: Linux, Mac, Windows

Best voor: Professionele live streaming naar mixer, YouTube of Twitch

2.Apowersoft Unlimited

10 Best Screen Recording Software to Download in 2023 (2)

Dit is een reeks softwaretoepassingen met schermrecorders voor Android, iOS, Mac en Windows.

Hiermee kunt u draadloos een Android -apparaat of iPhone op het scherm van uw pc werpen en de desktoprecorder gebruiken om uw pc -audio, mobiel apparaat, microfoon en computer tegelijkertijd vast te leggen.

De Desktop Screen Recorder biedt meerdere opnamemodi, waaronder volledig scherm, aangepaste gebied en meer, en het laat gebruikers ook in realtime annoteren op de opname.U kunt callouts, regels, tekst en meer toepassen zonder te hoeven pauzeren.

Met behulp van de intuïtieve, mobiel-specifieke apps, hoeft u alleen uw computer en smartphone in te stellen onder hetzelfde wifi-netwerk en beginnen met casten.

Mac- en Windows-gebruikers kunnen direct de bureaubladschermrecorder gebruiken om allerlei activiteiten op het scherm op te nemen.

Prijs: $ 59,95 per jaar

Ondersteund besturingssysteem: Android, iOS, Windows, Mac

Best voor: Demonstreren hoe software te gebruiken met zowel een desktop als een mobiele versie

3.Screencast-o-matic

10 Best Screen Recording Software to Download in 2023 (3)

Screencast-O-Matic is een online schermrecorder envideo bewerkerDat ondersteunt zowel webcam- als schermopnames.

Hoewel de applicatie u niet in HD laat opnemen, heeft het opties om op te nemen in 800 × 600, 640 × 480 en andere standaarddefinities, waardoor het ideaal is voor het opnemen en uploaden van snelle video's.

Het helpt ook gebruikers bij het inzoomen, tekenen en toevoegen van overlays op de videobestanden.

Bovendien kunt u de opname op YouTube delen zonder een desktop -app te downloaden.

Screencast-O-Matic heeft ook extra functies, waaronder opties voor het bewerken van computeraudio en synchronisatie van opname met videobeelden.

Houd er rekening mee dat de meeste bewerkingsfuncties worden aangeboden in de betaalde versie van de app.U kunt echter de gratis versie gebruiken om inhoud naar YouTube te uploaden.

Prijs: Gratis of $ 1,50 per maand

Ondersteund besturingssysteem: Windows, Mac, Chromebook, iOS

Best voor: Snelle tutorials maken om te delen met vrienden, klanten of online communities

4.Acethinker

10 Best Screen Recording Software to Download in 2023 (4)

Acethinker is een webgebaseerde laptopschermrecorder die gemakkelijk in te stellen en te gebruiken is.

U kunt het gebruiken om een specifiek schermgedeelte of het hele scherm op te nemen, realtime bewerkingen te maken voor een aandachtswaardige opname en tegelijkertijd audio van uw microfoon en computer vast te leggen.

Met de software kunt u uw opnames converteren en opslaan in alle gerenommeerde videoformaten, inclusief MP4, MOV en API.

En u kunt Acethinker ook gebruiken om uw opnames direct te uploaden naar Dropbox, Google Drive of YouTube.

Al deze functies zijn beschikbaar in de gratis versie van de app, maar u kunt ook de Pro -versie installeren om toegang te krijgen tot extra mogelijkheden.

Een opvallende functie van de PRO -versie is dat u hiermee geplande taken kunt maken voor schermopnames.

Als u 's middags een lopende livestream wilt opnemen, maar u hebt geen internet op het werk, u kunt deze schermopnamestool op uw thuiscomputer installeren, een schema maken en het scherm automatisch laten opnemen.

Prijs: Gratis of $ 39,95

Ondersteund besturingssysteem: Mac, Windows

Best voor: Opname van voetbalwedstrijden, voorraadtrends, enz.

5.Scherm

10 Best Screen Recording Software to Download in 2023 (5)

Als u op zoek bent naar een MAC -schermrecorder met audiomogelijkheden, dan zou u van ScreenFlow zijn.

Het assortiment functies omvat de opties om uw Mac op te nemen bij Retina Resolution, Group Video Componenten en Instellingen, en achtergrondaudio toe te voegen aan de opgenomen beelden.

Je zou ook dol zijn op de tools "stijlen" en "sjablonen" die als onderdeel van de software komen.

Stijlen kunt u visuele/audio -instellingen opslaan voor bepaalde elementen zoals drop -schaduwen of kleurfilters voor een opgenomen segment.

Sjablonen daarentegen kunnen gebruikers van tevoren groepen annotaties regelen, invoegen en configureren, zoals tekstplaapers en outro -segmenten.

Degenen die zich abonneren op de Super Pak -versie van ScreenFlow (een duurder plan) krijgen ook toegang tot meer dan 500.000 stukken unieke afbeeldingen en audioclips die in al hun video's kunnen worden gebruikt.

Dus als u het meeste uit uw schermopnames wilt halen, is het onwaarschijnlijk dat ScreenFlow zal teleurstellen.

Prijs:$ 129

OndersteundBesturingssysteem: Mac, iOS

Best voor: Retina-video's van hoge kwaliteit maken

6.Screencastify

10 Best Screen Recording Software to Download in 2023 (6)

ScreenCastify is een andere schermopname -applicatie die werkt viaGoogle Chrome.

Of u nu een doorgewinterde of een beginnende video -maker bent, u zult merken dat ScreenCastify alle belangrijke opties biedt.

U kunt het gebruiken om alleen uw webcam, het hele scherm of het tabblad vast te leggen, en in uw microfoon te vertellen.

Het presenteert u ook met annotatietools die helpen om uw kijkers te concentreren op wat cruciaal is.Klik op Markering, Tekeningpen Tool en Mouse Spotlight zijn allemaal inbegrepen.

En zodra je het scherm hebt opgenomen, zal ScreenCastify het zware werk voor je doen door de video naar je Google Drive te autorderen.

Net als veel van de beste software -opties voor screenopnames, biedt ScreenCastify u de optie om naar YouTube te uploaden en de opname te exporteren als een geanimeerde GIF, MP3 of MP4.

Prijs:Vrij

Ondersteund OS:Mac, Windows, Linux

Best voor:Demo's opnames software en het maken van oplossingsvideo's

7.Bandicam

10 Best Screen Recording Software to Download in 2023 (7)

Bandicam is een robuuste screen -opnametoepassing die scherm- en gameplay -vastleggen ondersteunt.

Het maakt gebruik van een hoge compressieverhouding zonder de videokwaliteit in gevaar te brengen.Bandicam maakt het mogelijk om 4K ultra-high-definition video's vast te leggen met 120 frames per seconde.

Een andere opmerkelijke functie is de opnamemogelijkheden van Bandicam.Door een aparte opnamekaart te krijgen, kunt u video's opnemen van IPTV, HDTV, Apple TV, smartphone, PlayStation en Xbox.

Bovendien kunnen Bandicam gebruikers screenshots maken in JPEG-, PNG- en BMP -formaten.

In wezen kunt u Bandicam gebruiken om zo ongeveer alles op te nemen, inclusief uw hele computerscherm, Excel -spreadsheets, webbrowser, PowerPoint -presentaties en meer.

De gratis versie plaatst een watermerk op de video's, dus u moet een betaalde gebruiker worden om het volledige potentieel te gebruiken.

Prijs: Gratis of $ 39,99

Ondersteund OS:ramen

Best voor:Het balanceren van de diepte van video -opnames

8.Filmora scrn

10 Best Screen Recording Software to Download in 2023 (8)

Met Filmora SCRN kunt u gameplay, webcam, computerscherm en audio tegelijkertijd vastleggen zonder limieten te stellen aan de duur van de video.

Het geeft u de optie om op te nemen in 15-120 frames per seconde.Hogere FPS is ideaal voor het opnemen van gameplay met heel veel actie.

Met de software kunt u ook annotaties zoals tekst toevoegen om de kijkervaring voor uw publiek te verbeteren.U kunt ook de grootte, kleur en vorm van uw cursor aanpassen om deze uniek te laten lijken.

Met filmora scrn heb je geen aparte nodigVideobewerkingstoolOmdat de screen -opnamesoftware zelf een breed scala aan bewerkingstools heeft om uw video -opnames te verfijnen.

Het kan importeren vanuit meer dan 50 bestandsindelingen en u krijgt ook de optie om uw opnames te exporteren in meerdere formaten volgens uw vereiste.

Prijs: Gratis of $ 29,99

Ondersteund besturingssysteem: Windows, Mac

Best voor: Opnamescherm van twee apparaten tegelijkertijd

9.Camtasia

10 Best Screen Recording Software to Download in 2023 (9)

TechSmith Camtasia maakt het eenvoudig om te maken en professioneel ogende video's op uw pc te maken en te maken.

U kunt zowel audio als video opnemen vanaf een desktop- of iOS -apparaat en ook uw webcam vastleggen om een persoonlijk element in uw opname te infuseren.

De ingebouwde tool voor het bewerken van video is waar Camtasia schijnt.Een goede selectie vanstockafbeeldingenSamen met klik-en-drag-effecten wordt aangeboden in de zijbalk van de tool.Gebruikers kunnen outro- en intro -segmenten maken door ze binnen enkele seconden in hun opnames te laten vallen.

U kunt ook uitzoomen, inzoomen en PAN -animaties in uw beelden invoegen en overgangen tussen dia's en scènes gebruiken om de stroom van uw video's te verbeteren.

Met de screen -opnamesoftware kunt u ook PowerPoint -pagina's rechtstreeks in de omgeving importeren of opnemen.Trek de aandacht in je presentaties door opvallende opnames, titels en meer toe te voegen.

Prijs: Gratis of $ 249

Ondersteund besturingssysteem: Windows, Mac, iOS

Best voor: Een professionele touch toevoegen aan vastgelegde video's

10 Best Screen Recording Software to Download in 2023 (10)

Deze open-source schermopnamesoftware is ideaal voor het maken van video's.

Het plaatst geen watermerken of duurlimieten op uw opnames en u krijgt ook de optie om uw bestand op te slaan als een GIF in plaats van een video.

De functies voor het delen van videobestanden zijn het grootste voordeel van Sharex, omdat het eenvoudig is om opnames rechtstreeks naar YouTube en andere platforms te uploaden.

Het verbeteren van screenshots die u met deze tool vastlegt, vereist ook niet veel moeite.Een ingebouwdefotobewerkerHiermee kunt u nog steeds foto's aanpassen op elke gewenste manier.

Het is niet alleen een briljante screenshot- en schermopname -tool, maar het kan ook tekst vastleggen en onthullen via OCR, een hele scrollende webpagina opnemen en zelfs uw scherm opnemen volgens een schema.

Prijs: Vrij

Ondersteund besturingssysteem: Linux, Windows

Best voor: Opname van schermen van Linux -apparaten

Conclusie

Schermopnamesoftware kan verschillende doeleinden dienen, en de beste hoeven niet noodzakelijkerwijs een prijs te hebben.

Op basis van uw individuele behoeften en het besturingssysteem dat u gebruikt, kunt u mogelijk uw doelstellingen bereiken met een gratis schermrecorder.

En als u extra stroom wilt toevoegen of professionele bewerkingstools wilt gebruiken, kunt u zich altijd aanmelden voor een betaalde optie.

Hopelijk voldoet een van deze screen -opnameprogramma's aan uw vereisten, of u nu een tutorial voor YouTube maakt of gewoon een gamingprestatie met uw collega's deelt.

Gebruik je geweldige screen -opnamesoftware die we hebben gemist?Laat het ons weten door hieronder een reactie te laten vallen.

10 Best Screen Recording Software to Download in 2023 (11)

Begin nu online te verkopen met Shopify

Start uw gratis proefperiode

10 Best Screen Recording Software to Download in 2023 (12)
10 Best Screen Recording Software to Download in 2023 (13)
10 Best Screen Recording Software to Download in 2023 (14)

Wil je meer leren?

 • De 20 beste mobiele videobewerkings -apps die u moet gebruiken
 • 10 beste augmented reality -apps voor Android en iOS
 • 23 inspirerende video's die je volledig wegblazen
 • 10 eenvoudigste hulpmiddelen voor afbeeldingen Resizer om gratis online afbeeldingen te wijzigen
10 Beste screen -opnamesoftware om te downloaden in 2023 (2024)

FAQs

Which game is best for laptop free? ›

So without further ado, read on below as we take you through the best free games around right now.
 • The Sims 4. (Image credit: EA Games) ...
 • Star Wars: The Old Republic. (Image credit: EA) ...
 • Pinball FX3. (Image credit: Zen Studios) ...
 • Smite. (Image credit: Hi-Rez Studios) ...
 • Runescape. ...
 • World of Tanks. ...
 • Fallout Shelter. ...
 • Paladins.
Apr 26, 2023

What free games can I play? ›

 • Free Online Mahjong: Age of Alchemy. Mahjong with a mystical twist.
 • Crystal Collapse. Match clusters of crystals in this enchanting collapse-style game.
 • The Daily Sudoku. A fresh new sudoku puzzle each day. ...
 • Holiday Mahjong Dimensions. ...
 • Hidden Kitchen. ...
 • 10x10 game. ...
 • The Daily Diagonal Sudoku. ...
 • Free Tripeaks Solitaire.

What is the most popular free game? ›

Here are the top free PC games for 2023, including Fortnite, League of Legends, Sims 4, Overwatch 2, Hearthstone, Fall Guys, Rocket League, and more.

How to purchase Windows 10 for free? ›

How to Get Windows 10 Free and Activate It?
 1. Visit the Windows download website.
 2. Navigate to "Create Windows 10 installation media" and click "Download tool now." Windows 10 setup will download on your device as a .exe extension.
 3. Before launching the tool, ensure you've fully backed up all your files and data.

Where can I download free games for my laptop? ›

Frequently asked questions
 • Origin.
 • Steam.
 • G2A.
 • Mega Games.
 • Battle.net.
 • Epic Games Store.
 • Acid Play.
 • AllGamesAtoZ.
Sep 16, 2023

What can I play on my computer for free? ›

Free to Play
 • Tower of Fantasy. Free.
 • Honkai: Star Rail. Free.
 • Aimlabs. Free.
 • World of Warships. Free.
 • The Sims™ 4. Free.
 • PUBG: BATTLEGROUNDS. Free.
 • Destiny 2. Free.
 • Fall Guys. Free.

What game is #1 right now? ›

Minecraft

What is the #1 game in history? ›

Top Ten Video Games Sold in History
RankGameDeveloper
1MinecraftMojang Studios
2GTA 5Rockstar
3Tetris (EA)EA Mobile
4Wii SportNintendo
6 more rows
Mar 31, 2023

What is the top 1 game of all time? ›

Minecraft – 238 million

Minecraft had sold 238 million copies as of April 2021, according to Microsoft, though its sales total has certainly climbed higher in the year-plus since.

How to get a cheap PC? ›

A: The best times to buy a new PC for cheap are during major sale events like Black Friday, Prime Day, and back-to-school sales in the U.S. (Despite the exchange of gift cards and cash during Christmas, discounts on Christmas Day and the week following generally disappoint.)

Is any desktop free? ›

AnyDesk is a remote desktop software that allows users to remotely access their computers. There are paid licenses available and a free version.

Is PC online free? ›

There's no additional charge to play online multiplayer games on PC. You will, however, need a wired or wireless internet connection to play online.

Does PC have free online? ›

Online service is free

Nintendo, PlayStation, and Xbox all have monthly paid subscription services. While console gamers need to pay for a subscription service to access online gaming features, PC gamers can access online play without additional fees.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Kieth Sipes

Last Updated:

Views: 5359

Rating: 4.7 / 5 (67 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kieth Sipes

Birthday: 2001-04-14

Address: Suite 492 62479 Champlin Loop, South Catrice, MS 57271

Phone: +9663362133320

Job: District Sales Analyst

Hobby: Digital arts, Dance, Ghost hunting, Worldbuilding, Kayaking, Table tennis, 3D printing

Introduction: My name is Kieth Sipes, I am a zany, rich, courageous, powerful, faithful, jolly, excited person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.