Hoe kan ik tetheren zonder dat mijn provider erachter komt? (2023)

Beste lifehacker,
Ik heb zojuist een nieuwe smartphone gekocht en wil deze aan mijn laptop vastmaken als ik op reis ben en vrienden bezoek. Het zal niet al te vaak voorkomen, dus ik betaal mijn mobiele provider liever niet voor een tetheringabonnement. Hoe kan ik mijn telefoon aan mijn laptop koppelen zonder dat mijn provider hiervan op de hoogte is?
Ondertekend,
4G wil gratis zijn

foto doorPreetam Rai.

Beste 4G wil gratis zijn,
Wij begrijpen waar u vandaan komt. De meeste smartphones hebben de mogelijkheid om zonder extra kosten als draadloze hotspot te dienen, ingebouwd in hun mobiele besturingssystemen en hun hardware, maar draadloze providers weten dat ze voor de functionaliteit kosten in rekening kunnen brengen, en dat doen ze ook.

Voordat we verder gaan, moeten we één ding benadrukken: het koppelen van uw telefoon zonder een abonnement van uw provider kan een schending zijn van de servicevoorwaarden van uw provider en kan ertoe leiden dat u forse extra kosten moet betalen voor de gegevens die u gebruikt tijdens tethering, of in extreme gevallen kan uw account worden geannuleerd als uw provider erachter komt. De meeste providers weten echter dat het niet in hun belang is om een ​​betalende klant af te sluiten die zijn telefoon wil vastbinden, en meestal sturen ze je gewoon een brief om te zeggen: "Hé, we hebben gemerkt dat je aan het tetheren bent, en als je hem houdt, Als u zich aanmeldt, schrijven we u automatisch in voor een abonnement met maandelijkse kosten om uw verbruik te dekken."

Als je wilt voorkomen dat dit jou overkomt, zijn hier enkele manieren om ervoor te zorgen dat je geen aandacht trekt, en als je dat toch doet, enkele manieren om legitiem te gaan.

Denk na over uw data-abonnement

Een van de veelbetekenende signalen voor uw provider dat u uw telefoon waarschijnlijk hebt vastgebonden, is als u in zeer korte tijd enorme kosten voor overschrijding begint te maken. Als uw data-abonnement een maximum van 2 GB per maand heeft, en u normaal gesproken minder dan één GB gebruikt, maar plotseling regelmatig door uw limiet heen begint te blazen, is een van de beste dingen die u kunt doen uw data-abonnement verhogen naar een niveau dat geschikt is voor de hoeveelheid gegevens die u gebruikt. Je verbergt hier niet echt iets en je wist je sporen niet uit, maar je bespaart jezelf op de lange termijn geld en je verplaatst je data-abonnement naar een niveau dat geschikt is voor de hoeveelheid data die je daadwerkelijk gebruikt, dus waardoor u minder aandacht trekt voor uw activiteiten.

Als u een onbeperkt abonnement kunt krijgen, is dat een geweldige manier om ervoor te zorgen dat uw provider zich niet gaat afvragen wat uw datagebruiksgewoonten zijn vanwege een recente golf van abonnementsoverschrijdingen. Helaas schrikken steeds meer vervoerders terug voor onbeperkte abonnementen, maar als je er een kunt krijgen, kan het de moeite waard zijn, afhankelijk van hoeveel tethering je van plan bent te doen. Nogmaals, het is de moeite waard om op te merken dat ervoor zorgen dat uw data-abonnement alle gegevens bevat die u mogelijk gebruikt door af en toe aan uw laptop te koppelen, slechts een manier is om te voorkomen dat u de aandacht op uzelf vestigt - het doet feitelijk niets om uw sporen uit te wissen.

Gebruik niet te veel

Net zoals u ervoor moet zorgen dat uw data-abonnement geschikt is voor de gegevens die tijdens het tetheren worden gebruikt, is het ook belangrijk om in het algemeen niet te veel te gebruiken. Omdat je zei dat je slechts af en toe van plan bent om tetheren, bijvoorbeeld wanneer je op reis bent of vrienden bezoekt, is het belangrijk om te proberen Wi-Fi te gebruiken als dat beschikbaar is (en een VPN te gebruiken om je verbinding te beveiligen) in plaats van alleen maar tetheren omdat dat kan. De beste manier om ervoor te zorgen dat u niet de aandacht op uzelf vestigt, is door het niet te doen, of door het zo onregelmatig te doen dat uw provider uw gegevensgebruik niet als abnormaal zal beschouwen of nader onderzoek waard is.

Gebruik de juiste apps

Een andere manier om ervoor te zorgen dat u tijdens het tetheren niet te veel aandacht op uzelf vestigt, is door het gebruik van de tethering-apps waar uw draadloze provider naar op zoek is, te vermijden. Het klinkt misschien voor de hand liggend, maarsommige AT&T-gebruikers melden ditDatze werden opgepakt door AT&Ttoen ze deMijnWitethering-app gedeeltelijk omdat deze de ingebouwde tethering-functionaliteit van de telefoon simuleert en gemakkelijk door uw provider kan worden opgemerkt.PC World legt het uitdat veel apps eenvoudigweg de ingebouwde tetheringfuncties van de telefoon ontgrendelen en inschakelen, en apps die dit doen zijn het gemakkelijkst te detecteren vanuit het perspectief van een provider.

Overweeg in plaats daarvan een app alsPdaNet, waarmee de klus wordt geklaard, uw telefoon op een andere manier met uw laptop wordt verbonden en u ook de mogelijkheid krijgt om uw tethering-activiteit voor uw provider te verbergen. PdaNet is niet de enige app die belooft tetheringactiviteiten voor je provider te verbergen, maar het is absoluut een van de beste en bekendste. De meeste providers zijn zo bezorgd over PdaNet en soortgelijke apps dat ze er alles aan doen om te voorkomen dat u ze installeert. Android-gebruikers moeten de app side-loaden omdat providers Google hebben gevraagd de app voor hun gebruikers op de markt te verbergen, en iOS-gebruikers moeten allemaal jailbreaken om ze te krijgen.

Als al het andere faalt, ga dan voor legitiem

Zelfs apps die beloven uw tetheringactiviteiten voor uw provider te verbergen, kunnen slechts een beperkte hoeveelheid doen. Je data-abonnement opschroeven en alleen tetheren als je absoluut moet helpen, maar ze doen dat ook maar zo goed. Uiteindelijk speel je een kat-en-muisspel met je provider, wat er op elk moment toe kan leiden dat je een sms-bericht of een brief van je provider krijgt waarin je wordt gewaarschuwd dat ze weten dat je je telefoon al een tijdje hebt vastgebonden. gratis en dat als je het volhoudt, ze je inschrijven voor een tetheringplan.

In dergelijke gevallen is het misschien de moeite waard om door te gaan en u aan te melden voor een tetheringplan, zodat u dit kunt doen wanneer u maar wilt en u zich geen zorgen hoeft te maken over overschrijdingen of proberen zich te verbergen voor uw provider. Bovendien geeft uw provider u, zodra u zich heeft aangemeld, hulpmiddelen waarmee u dit kunt doen. U kunt deze tools onmiddellijk achterwege laten en weer gaan vastbinden op de manier die u zelf kiest.

Als u echt mobiele draadloze toegang wilt, maar uw draadloze provider niet meer wilt betalen dan u al doet, kan het ontvangen van een waarschuwing een goede gelegenheid zijn om mobiele hotspots en USB-modems van andere providers te onderzoeken die meer snelheid bieden voor internettoegang. uw geld dan tethering aan uw telefoon. Als u bijvoorbeeld via AT&T verbinding maakt met uw telefoon en het moeilijk vindt om een ​​gegevensverbinding in stand te houden, kunt u een 4G USB-modem van Verizon Wireless of een draagbare MiFi-hotspot van T-Mobile overwegen. Velen bieden zelfs pay-as-you-go- of prepaid-abonnementen aan, zodat u alleen betaalt voor wat u gebruikt, in plaats van een doorlopend maandelijks contract te behouden, wat u uiteindelijk minder zou kunnen kosten dan een tetheringplan of een nieuw contract.

Maar uiteindelijk, als je de mogelijkheid wilt hebben om tot het uiterste te gaan met je tethering, is het misschien verstandig om gewoon legitiem te gaan en je er geen zorgen meer over te maken. Als je er niet voor wilt betalen omdat je een hekel hebt aan je provider, ga dan naar een andere provider en meld je aan bij een andere provider die je misschien iets minder haat.

Godspeed: uw kilometerstand kan variëren

Eén ding dat belangrijk is om te onthouden is dat als u de aandacht van uw provider trekt, zij over geavanceerdere tools beschikken om uw gebruikspatronen, bandbreedtegebruik en dataverkeer te onderzoeken om te bepalen of u tethering gebruikt, dan dat u over tools beschikt om uw activiteiten te verbergen. . Het beste wat u kunt doen, is proberen uw gebruik te beheren, zodat u nooit die aandacht trekt, en de tethering-apps gebruiken die niet automatisch alarm slaan bij de netwerkbeheerteams van uw provider dat u zonder plan aan het tetheren bent . Houd er echter rekening mee dat, ook al doe je dit allemaal, je uiteindelijk toch gearresteerd kunt worden en dat je zult moeten beslissen of je je geluk wilt blijven beproeven, geld wilt uitgeven aan een tetheringplan, of iemand anders wilt zoeken om je geld te geven. mobiel draadloos zakendoen. Dat gezegd hebbende, veel succes en laat ons weten hoe het gaat!foto doorPaul Iers.

Liefde,
Levenshacker

PS - Vind jij dat tethering met je smartphone gratis moet zijn? Heeft u een favoriete tethering-app die u zou aanraden aan 4G Wants To Be Free? Laat uw mening horen in de reacties hieronder.

Je kunt Alan Henry, de auteur van dit bericht, bereiken opalan@lifehacker.com, of beter nog, volg hem verderTwitterenofGoogle+.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Dean Jakubowski Ret

Last Updated: 11/11/2023

Views: 5922

Rating: 5 / 5 (50 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dean Jakubowski Ret

Birthday: 1996-05-10

Address: Apt. 425 4346 Santiago Islands, Shariside, AK 38830-1874

Phone: +96313309894162

Job: Legacy Sales Designer

Hobby: Baseball, Wood carving, Candle making, Jigsaw puzzles, Lacemaking, Parkour, Drawing

Introduction: My name is Dean Jakubowski Ret, I am a enthusiastic, friendly, homely, handsome, zealous, brainy, elegant person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.