Hoe videoclips vast te leggen in Windows (2024)

Het nemen van eenscreenshotIn Windows is vrij snel en eenvoudig, maarVideo maken van uw schermactiviteitis uitdagender.Er zijn er talrijkexterne appsDat kan beide taken aan, maar als u geen nieuwe software wilt toevoegen, heeft Windows u gedekt met zijn ingebouwde video-opnametools.Voor degenen aanWindows 10, De Xbox Game Bar is hoe je video kunt opnemen.OpWindows 11, je kunt de gamebalk of het knippende tool gebruiken.Hier leest u hoe u beide functies kunt gebruiken.

Xbox Game Bar

De gamebar is ontworpen om games op te nemen die je rechtstreeks op je pc speelt, of die jijStream vanuit een Xbox -console.Maar het kan net zo gemakkelijk video van schermactiviteiten van uw webbrowser, Windows -applicaties en andere programma's vastleggen.Elke activiteit die u opneemt, wordt automatisch opgeslagen als een MP4 -videobestand.

Schakel Game Bar in

How to Capture Video Clips in Windows (1)

(Credit: Lance Whitney/Microsoft)

Voordat u deze tool kunt gebruiken, moet u er eerst voor zorgen dat de functie is ingeschakeld.Ga in Windows 10 naarInstellingen> Gaming> Xbox Game Baren zet de schakelaar aan voorSchakel Xbox Game Bar in. Je kunt het ook inschakelenOpen Xbox Game Bar met deze knop op een controllerom de gamebalk door de Xbox -knop op eenXbox -controller(of Xbox 360 -controller met het juiste stuurprogramma).

Vanuit dit scherm kunt u ook een van de standaard wijzigenToetsenbord sneltoetsengeassocieerd met het openen van de gamebar, het maken van een screenshot en het opnemen van een video.

How to Capture Video Clips in Windows (2)

(Credit: Lance Whitney/PCMag)

Ga in Windows 11 naarInstellingen> Gaming> Xbox Game Baren inschakelenOpen Xbox Game Bar met deze knop als controllerOm een Xbox -gamepad te gebruiken om de gamebalk te activeren.Om een van de sneltoetsen te wijzigen, moet u de instellingen doorlopen in de Xbox Game Bar -app zelf.

Noteer je scherm met gamebar

How to Capture Video Clips in Windows (3)

(Credit: Lance Whitney/PCMag)

Open de app die u wilt opnemen.U kunt een opname starten van de meeste applicaties en Windows, maar u kunt een opname van het Windows -bureaublad, de bestandsverkenner of bepaalde Windows -apps zoals weer niet beginnen.druk opWin + Gom de spels bar te openen.

Verschillende gamebar -widgets verschijnen met opties voor het maken van screenshots, het besturen van uw video en audio en het bekijken van uw Xbox Social -account.Het paneel geeft ook de naam weer van uw huidige app, bestand of venster als bron voor de video -opname.

How to Capture Video Clips in Windows (4)

(Credit: Lance Whitney/PCMag)

Klik op het camerapictogram om een eenvoudige screenshot te maken of klik op deBegin met opnemenKnop om uw schermactiviteit vast te leggen.In plaats van de volgende keer door het spel van de game bar te gaan, kun je ook gewoon drukkenWin + alt + rOm onmiddellijk uw opname te starten.

De eerste keer dat u ervoor kiest om schermactiviteit op te nemen, heeft Game Bar uw toestemming nodig.Klik op het selectievakje naastSchakel gamefuncties in voor deze app om gameplay op te nemen.U kunt nu alle schermacties uitvoeren die u wilt vastleggen.De gamebar widgets verdwijnen, vervangen door een kleine zwevende balk op de rechterbovenhoek van het scherm, waardoor u de opname kunt regelen.

Klik op de opnameOpnameknopop de zwevende bar.Een melding lijkt je te vertellen dat de spelclip is opgenomen.Klik op de melding en er verschijnt een venster met uw video.U kunt ook uw opnames bekijken vanuit de Capture -widget.

How to Capture Video Clips in Windows (5)

(Credit: Lance Whitney/PCMag)

Klik op deToon alle vangstenLink om een lijst met al uw vastgelegde video's te bekijken.Selecteer een video die u wilt bekijken en klik vervolgens op hetToneelstukknop om het te bekijken.Vanaf hier kunt u de clip ook verwijderen of toegang krijgen vanaf de locatie in File Explorer.

De standaardlocatie isC: \ Users \ [gebruikersnaam] \ Video's \ vastlegt, maar als je wilt veranderen waar video's worden opgeslagen, open danInstellingen> Gamen > Vangenen klik op deOpen folderKnop, kies vervolgens een andere map.

Schakel achtergrondopname in

How to Capture Video Clips in Windows (6)

(Credit: Lance Whitney/PCMag)

Heb je ooit iets op je computer gedaan en wou je plotseling willen dat je het moment had gevangen?Met de Xbox Game Bar kun je de laatste enkele seconden of minuten schermactiviteit achteraf opnemen.Om dit te doen, moet u eerst toestemming verlenen voor de computer om uw activiteiten op de achtergrond op te nemen.

Ga in Windows 10 naarInstellingen> Gaming> Caturesen zet de schakelaar aan voorRecord op de achtergrond terwijl ik een spel speelKlik hier op het vervolgkeuzemenu voorNoteer het laatsteom het interval te wijzigen in 15 seconden tot 10 minuten.

How to Capture Video Clips in Windows (7)

(Credit: Lance Whitney/PCMag)

Ga in Windows 11 naarInstellingen> Gaming> Caturesen zet de schakelaar aan voorNoteer wat er is gebeurd. Hier kunt u de maximale opnamengte instellen op 30 minuten, 1 uur, 2 uur of 4 uur.

How to Capture Video Clips in Windows (8)

(Credit: Lance Whitney/PCMag)

Nu, wanneer er iets gebeurt en u wou dat u aan het opnemen was, klikt u op hetRecord de laatste 30 secKnop in de gamebalk en een video wordt gegenereerd op basis van de opnamelengte die u hebt geselecteerd.U kunt ook deWin + alt + gsnelkoppeling.

Pas Xbox Game Bar aan

How to Capture Video Clips in Windows (9)

(Credit: Lance Whitney/PCMag)

Met Windows kunt u instellen welke widgets opduiken wanneer Game Bar wordt geactiveerd.Je kunt dit doen door de spels bar te openen metWin + G, vervolgens het venster sluiten voor elke widget die u niet wilt zien.Wanneer je de spels bar opnieuw opent, blijven die widgets gesloten.

U kunt widgets verwijderen van de bovenste widgetwerkbalk Als u op het menu -pictogram widget klikt en vervolgens de widgets selecteert en de selecteer die u in de lijst wilt gebruiken.Widgets kunnen vervolgens worden geopend en gesloten door op het pictogram te klikken op de werkbalk van de bovenste widget.

How to Capture Video Clips in Windows (10)

(Credit: Lance Whitney/PCMag)

Klik op deInstellingenVersnelling aan de rechterkant van de topwidgetwerkbalk om bepaalde opties voor de gamebalk te wijzigen.Hier kunt u de snelkoppelingen van aanpassen bekijken, gamingaccounts koppelen, opties voor audio -opname wijzigen, meldingen inschakelen of uitschakelen en andere instellingen besturen.Dit is de enige locatie waar Windows 11 -gebruikers game -bar snelkoppelingen kunnen aanpassen.

Aanbevolen door onze redacteuren

Hoe u het scherm (met geluid) op uw iPhone of iPad opneemt

Aan de slag: hoe u het startmenu in Windows kunt aanpassen

Geen reden om te wachten: hoe u gratis kunt upgraden naar Windows 11

Game Bar werkt niet?Probeer deze oplossing

How to Capture Video Clips in Windows (14)

(Credit: Lance Whitney/PCMag)

Uw computer moet voldoen aan bepaalde systeemvereisten om de Xbox -gamebalk te gebruiken.Dit omvat het hebben van het juiste typegrafische kaart.Als u probeert Game Bar te gebruiken en uw pc is niet in staat om te snuffelen, kunt u een foutmelding ontvangen dat uw pc niet voldoet aan de hardwarevereiste voor het opnemen van clips.Gelukkig is er een oplossing.

Een hulpprogramma van derden genaamd Game DVR Config kan u helpen om de vereisten van Microsoft te omzeilen.Ga naar het hulpprogramma'sGitHub -paginaen download het bestand gamedvr_config.exe.Open het en controleer deForce Software MFT (16 FPS + VBR)Box op het configuratiescherm.

Klik met de rechtermuisknop op de knop Start en selecteerTaakbeheer, vind dan deGameBar aanwezigheidsschrijverInzending onder deProcessenTab.Selecteer het en klik opEinde taak.Probeer Game Bar opnieuw om te zien of u nu uw schermactiviteit kunt vastleggen.

Windows 11 -gebruikers hebben een extra optie nu deKnipprogrammaKan ook uw scherm opnemen.U moet Windows 11 -buildnummer 22621.1344 of hoger hebben.Om te controleren, ga naarInstellingen> Systeem> Overen controleer het gedeelte Windows -specificaties voor de OS -versie.

Als uw build niet in aanmerking komt, ga dan naarInstellingen> Windows Updateom de nieuwste update te downloaden en te installeren.U moet ook de Microsoft Store -app openen, naar uw bibliotheek gaan en de beschikbare update downloaden voor de knipseltool.

Noteer uw scherm met het knippengereedschap

How to Capture Video Clips in Windows (15)

(Credit: Lance Whitney/PCMag)

U vindt de knipseltool een veel gemakkelijkere optie om via de gamebalk te gebruiken.Stel het venster, de app of de activiteit in die u wilt opnemen en open vervolgens de knipingsgereedschap.U kunt dit doen door de app te selecteren in het menu Start of door deWin + Shift + Ssnelkoppeling.Klik op het camerapictogram op de werkbalk en klik vervolgens op hetNieuwknop.

How to Capture Video Clips in Windows (16)

(Credit: Lance Whitney/PCMag)

Er verschijnt een kleine opnamewerkbalk bovenaan het scherm.U kunt vervolgens het gedeelte van het scherm selecteren dat u wilt vastleggen en vervolgens op deBeginknop op de werkbalk.Je kunt dePauzeKnop om de opname te stoppen, hervatten dan wanneer u klaar bent.Als u klaar bent met opname, klikt u op deStopknop.

How to Capture Video Clips in Windows (17)

(Credit: Lance Whitney/PCMag)

Een video van de activiteit die je zojuist hebt vastgelegd, verschijnt op het scherm waar je kunt spelen en pauzeren.Klik op deDeelPictogram om de opname te delen met een persoon, app of service.Klik op deReddenPictogram om de opname op te slaan als een MP4 -bestand.

Tips & Tricks<\/strong> newsletter for expert advice to get the most out of your technology.","first_published_at":"2021-09-30T21:23:24.000000Z","published_at":"2022-08-31T18:37:00.000000Z","last_published_at":"2022-08-31T18:36:55.000000Z","created_at":null,"updated_at":"2022-08-31T18:37:00.000000Z"})" x-show="showEmailSignUp()">

Zoals wat je leest?

Meld je aan voortips & trucsNieuwsbrief voor deskundig advies om het meeste uit uw technologie te halen.

Deze nieuwsbrief kan advertenties, deals of gelieerde links bevatten.Abonneren op een nieuwsbrief geeft uw toestemming aan onze toestemming aanGebruiksvoorwaardenEnPrivacybeleid.U kunt zich op elk gewenst moment afmelden voor de nieuwsbrieven.


Bedankt voor het aanmelden!

Uw abonnement is bevestigd.Houd uw inbox in de gaten!

Meld u aan voor andere nieuwsbrieven

Hoe videoclips vast te leggen in Windows (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Corie Satterfield

Last Updated:

Views: 5949

Rating: 4.1 / 5 (42 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Corie Satterfield

Birthday: 1992-08-19

Address: 850 Benjamin Bridge, Dickinsonchester, CO 68572-0542

Phone: +26813599986666

Job: Sales Manager

Hobby: Table tennis, Soapmaking, Flower arranging, amateur radio, Rock climbing, scrapbook, Horseback riding

Introduction: My name is Corie Satterfield, I am a fancy, perfect, spotless, quaint, fantastic, funny, lucky person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.