openSUSE: een overzicht van het Linux-project (2023)

Het OpenSsus-project wordt gecoördineerd door tal van ontwikkelaars en de SUSE Software Solutions GMBH om verschillende Linux-distributies en applicaties te maken die bekend staan om hun stabiliteit en gebruiksvriendelijkheid.OpenSuse Leap en OpenSuse Tumbleweed zijn de meest populaire distributies.Er zijn echter andere systemen beschikbaar voor speciale vereisten.

Inhoud

 1. Wat is openSUSE?
 2. De geschiedenis van OpenSuse
 3. Wat is speciaal aan OpenSuse?
  1. Van ST
  2. Snapper
  3. Verschillende versies
  4. Meer tools
 4. Welke verschillende distributies biedt OpenSuse?
  1. opensuse tumbleweed
  2. openSUSE Leap
  3. openSUSE MicroOS
  4. Opensuse kubic
  5. openSUSE Medisch
 5. Conclusie: OpenSuse biedt veel voordelen

$ 1 domeinnamen

Registreer geweldige TLD's voor minder dan $ 1 voor het eerste jaar.

Waarom wachten?Pak vandaag nog je favoriete domeinnaam!

Wat is openSUSE?

Er zijn verschillende distributies beschikbaar voorLinux.DebianEnUbuntuzijn bekende Linux -besturingssystemen, echter eengezamenlijk project uit Franconiaheeft Gegroeid in populariteit in de afgelopen jaren bij de leden van de Linux -gemeenschap.OpenSuse wordt gesponsord door het Neurenberg -bedrijf Suse Software Solutions GmbH, terwijl een internationale ontwikkelaarsgemeenschap verantwoordelijk is voor het onderhoud en de update van de distributie.De distributies zijnopen sourceen ernaar streven om gebruiksvriendelijke en stabiele opties voor servers en werkplekcomputers aan te bieden.

De geschiedenis van OpenSuse

openSUSE begon in 2005. SUSE produceerde destijds al meer dan tien jaar commerciële Linux-distributies en had grote successen geboekt. De in deze sector verworven kennis werd in samenwerking met een toegewijde gemeenschap gebruikt en benut om eenGratis versie voor particuliere gebruikersbekend als OpenSuse. Bedrijfsklanten hebben ook geprofiteerd sinds de introductie van OpenSuse Leap 2015.Jaarlijks is er een nieuwe release, in combinatie met regelmatige updates en beveiligingspatches.Hoewel SUSE de hoofdsponsor is, is het project onafhankelijk en open voor alle gebruikers.

De crossover tussenOpenSuse en Suse Linux Enterprise Server (SLES), de commerciële Linux -distributie van SUSE, kwam nog dichter bij de introductie van OpenSuse Leap.De softwarecomponenten zijn afkomstig van SLES, terwijl applicaties en interfaces zijn gebaseerd op opensuse tumbleweed.De gratis distributie is binair compatibel met zijn commerciële tegenhanger.Deze opstelling is voordelig voor beide partijen.Gebruikers van de gratis versie krijgen een besturingssysteem dat bijna op gelijke voet staat met de betaalde opties, terwijl de input van de grote gemeenschap uiterst nuttig is geweest bij het verbeteren van het commerciële systeem.

Wat is er speciaal aan openSUSE?

OpenSuse is een van de meest populaire Linux -serververdelingen, omdat het besturingssysteem aan de behoeften van zijn gebruikers heeft voldaan door jaren van gedetailleerde analyse en optimalisatie.Anders dan deRPM-pakketbeheerder,, De speciale functies die onderscheid maken, worden hieronder beschreven.

Krenter

Yast staat voor "nog een andere setup -tool" en is opgenomen in de basisconfiguratie van OpenSuse en SLES.Het programma wordt gebruikt voorInstallatie, configuratie en administratievan Het besturingssysteem en de verschillende toepassingen en zijn bedoeld om dagelijks werk gemakkelijker te maken.Yast bestaat uit een installatiewizard, die de gebruiker door de eerste stappen van het nieuwe systeem begeleidt, en een controlecentrum, wat nuttig is bij het beheer van de distributie.Servers kunnen ook worden ingesteld en beheerd met de wizard.De opstelling is erg intuïtief en maakt het gemakkelijk voor Windows of Mac -gebruikers om aan de slag te gaan.

Snapper

Snapper zorgt ervoor dat er geen fouten optreden in het geval van wijzigingen in het systeem.Dit wordt bereikt doorSnapshots. Als er nieuwe software in openSUSE wordt geïnstalleerd, zoals een update of een wijziging in de configuratie, wordt er automatisch een momentopname gemaakt. Andere snapshots worden op bepaalde tijdstippen gemaakt. Als er dus een probleem is of als een wijziging aan het systeem fout gaat, kan de gebruiker het systeem eenvoudig herstellen naar een eerdere versie. Dit is vooral voordelig als u nieuwe ideeën over het ontwerp en de optimalisatie van de Linux-distributie wilt uitproberen.

Verschillende versies

Het is niet ongebruikelijk dat Linux -distributies continu worden bijgewerkt en verbeterd.OpenSuse geeft de gebruiker echter meer vrijheid om te beslissenWelk systeem is het beste voor hun behoeften. openSUSE Leap is de juiste keuze voor bedrijven die afhankelijk zijn van een solide infrastructuur. Ontwikkelaars die altijd up-to-date willen zijn, geven de voorkeur aan openSUSE Tumbleweed, een doorlopende release met de nieuwste updates. Ook voor andere doeleinden zijn er geschikte systemen.

Meer tools

Naast YaST biedt openSUSE nog andere handige tools die de distributie gebruiksvriendelijk maken. DeKiwi -beeldsysteemMaakt afgeschermde serverapparaten of afbeeldingen van de harde schijf en genereert een virtuele machine.Het automatische testsysteemopenQAmaakt veilig gebruik mogelijk door alle software en componenten van het besturingssysteem te controleren. DeOpen Build Service (OBS)is bekend in andere Linux -distributies en helpt bij het maken en distributie van softwarepakketten.De tool is ontwikkeld door de OpenSuse -gemeenschap.Gnome, KDE, XFCE, LibreOffice, Mozilla Firefox en Opera maken ook deel uit van de installatie -opstelling.

Welke verschillende distributies biedt OpenSuse?

OpenSuse biedt verschillende Linux -distributies voor verschillende doeleinden en is toegewijd aan hun voortdurende ontwikkeling.

opensuse tumbleweed

OpenSuse tumbleweed is het vlaggenschip van het project en het is deBasis voor de andere distributies. Sinds de introductie van openSUSE Leap wordt Tumbleweed geleverd als een rolling release. Functionaliteitsupdates worden dagelijks verstrekt, zodat de distributie altijd up-to-date is. Een rigoureuze testprocedure zorgt ervoor dat de veiligheid en stabiliteit van het systeem behouden blijft. In deze zin is openSUSE Tumbleweed daar meer geschikt voorontwikkelaars.De kennis die via het up-to-date systeem is opgedaan, geeft de gebruiker een groter inzicht in het werk met de andere distributies en de commerciële SLES.

OpenSuse sprong

OpenSuse LEAP -ontwikkelaars hebben sinds 2015 een gratis distributie verstrekt die ook voordelig is voor bedrijven.Het systeem looptstabiel en ontvangt regelmatig beveiligingsupdates.Nieuwe pakketten worden grondig getest en geoptimaliseerd voordat ze beschikbaar zijn voor OpenSuse -sprong.Het besturingssysteem is binaire compatibel met SLES.

OpenSuse MicroOS

Zoals de naam al doet vermoeden, is OpenSuse MicroOS een vrij klein en minimalistisch besturingssysteem.Het is ook gebaseerd op opensuse tumbleweed, maar het is bedoeld voorEdge computing en containers.Updates worden automatisch geïnstalleerd en de vorige versie wordt onmiddellijk hersteld in het geval van een fout.OpenSuse MicroOS is ook geschikt voor het gebruik van desktop.

openSUSE Kubic

OpenSuse Kubic is ontwikkeld uit OpenSuse MicroOS en het computer-as-a-service platform.Kubic bevat het Kubernetes -cluster bootstrapping -gereedschapkubeadmen gebruikt Yast.

openSUSE Medisch

OpenSuse Medical is een besturingssysteem voor gebruikers op medisch gebied.De Linux -verdeling is gebaseerd op het oude OpenSuse 11.3 -systeem en is ontworpen voorBeheer van patiëntendossiers, voorschriften en EEG -gegevensin praktijken en klinieken.

Conclusie: OpenSuse biedt veel voordelen

OpenSuse biedt gebruikers veel voordelen en is een serieus alternatief geworden voor Ubuntu of Debian.Het besturingssysteem is ook een goede keuze voor bedrijven, vooral sinds de introductie van OpenSuse Leap in 2015. Leap isBinaire compatibel met SUSE Linux Ondernemingen beide systemen zijn parallel ontwikkeld.De stabiliteit van de Linux -distributies is een ander groot voordeel.OpenSuse is betrouwbaar en is geschikt voor dagelijks en commercieel gebruik, ongeacht de hardware.Ten slotte worden de verschillende Linux-distributies als zeer gebruiksvriendelijk en intuïtief beschouwd.Het is het doel van de gemeenschap om een systeem te bieden dat de omschakeling gemakkelijker maakt.

 • Weet hoe
 • Linux
 • Besturingssystemen

Gerelateerde artikelen

openSUSE: An overview of the Linux project (2)

Hoe Windows 11 tot 10 downgraden

 • Configuratie

Neemt Windows 11 te veel van de bronnen van uw apparaat in beslag? Of werkt u liever in Windows 10? Wat uw redenen ook zijn, het is mogelijk om binnen de eerste dagen na een upgrade te downgraden van Windows 11 naar 10 en terug te schakelen naar de vorige versie. Ontdek hoe u Windows 11 kunt verwijderen na het einde van een proefperiode.

Hoe Windows 11 naar 10 te downgraden

openSUSE: An overview of the Linux project (3)

Dual Boot instellen in Windows 10 en Ubuntu

 • Configuratie

Zowel de verschillende Linux-distributies als de Microsoft-besturingssystemen hebben hun voordelen. Als u geen van beide systemen wilt missen, gebruikt u ze gewoon parallel. Met Dual Boot installeer je Windows 10 en Ubuntu naast elkaar. Elke keer dat u opnieuw opstart, selecteert u vervolgens op welk besturingssysteem u wilt terugvallen.

Dual Boot instellen in Windows 10 en Ubuntu

openSUSE: An overview of the Linux project (4)

NFT -kunst: een nieuwe manier om kunstwerken te verhandelen

 • Online verkoop

Niet-schimmelbare tokens (NFT) zijn een manier om kunst te handelen in de digitale ruimte.Het NFT Art Finance Platform, gelanceerd in 2021, gaat deze nog een stap verder.Het biedt kunstenaars de optie om speciale NFT -kunsttokens en investeerders te genereren de kans om deze tokens zoals valuta te verhandelen.Lees verder om erachter te komen hoe het genereren en de handel van NFT -kunst werkt.

NFT -kunst: een nieuwe manier om kunstwerken te verhandelen

FAQs

OpenSUSE: een overzicht van het Linux-project? ›

openSUSE Leap is a Linux distribution is based on Tumbleweed and the SUSE Linux Enterprise Server. The operating system is suitable for server environments, clouds, or as a desktop. It is reliable thanks to its stability.

What Linux is openSUSE based on? ›

openSUSE Leap is a Linux distribution is based on Tumbleweed and the SUSE Linux Enterprise Server. The operating system is suitable for server environments, clouds, or as a desktop. It is reliable thanks to its stability.

What is the difference between openSUSE and Suse Linux? ›

openSUSE is a free, community distribution driven by the openSUSE Project. It includes some of the latest "bleeding edge" Linux technologies and is designed for home users and enthusiasts. SUSE Linux Enterprise is Suse's tested and certified open-source solution for major enterprises.

What is difference between SUSE and Redhat Linux? ›

Red Hat Enterprise Linux is a Linux distribution mainly used in commercial data centers. The SUSE Linux Enterprise Server is distribution of the Linux operating system originally developed in Germany. Red Hat Enterprise Linux has wider vendor support for enterprise applications.

Why SUSE is forking Red Hat Enterprise Linux? ›

Gunnar Hellekson, Red Hat's RHEL vice-president and general manager, reminds SUSE and Rocky Linux that, "A fork of Red Hat Enterprise Linux is a testament to the fact that we're following the spirit of open source and that RHEL's source code remains freely available to any who want it.

Why do people use openSUSE? ›

openSUSE offers a rock-solid, enterprise-grade operating system that is known for its stability. The openSUSE Leap release, based on SUSE Linux Enterprise (SLE), provides a stable foundation with long-term support.

Why is openSUSE so popular? ›

openSUSE is a popular Linux distribution known for its stability, versatility, and ease of use. Developed and maintained by the openSUSE community, the distribution offers comprehensive features, including a powerful package management system, an intuitive installer, and robust security features.

What is difference between Linux and SUSE Linux? ›

SUSE Linux offers extended support for each version and a special edition for SAP applications. Ubuntu Linux is an powerful, easy-to-use, customizable, free, and safe open-source operating system.

Is OpenSUSE good for beginners? ›

User-Friendly Interface: Multiple reviewers have praised openSUSE Tumbleweed for its user-friendly interface that is easy to learn and navigate. Users found the desktop wallpaper and UI appealing, making it a good choice for beginners who want an easy-to-use Linux distribution.

What is the difference between OpenSUSE and Ubuntu? ›

Key Differences Between Ubuntu vs OpenSUSE

Ubuntu's current Linux kernel is 15, but OpenSUSE Linux Kernel is 4.12. 14. Ubuntu belongs to the Linux family, while OpenSUSE belongs to SUSE-Linux. Ubuntu's default user Interface is GNOME, while the OpenSUSE user interface is GNOME3 or KDE Plasma 5.

Is Suse Linux based on Redhat? ›

A storm is brewing in open-source land that could change the Linux distro landscape. Today, SUSE announced that it is creating a hard fork of Red Hat Enterprise Linux (RHEL) and that it will develop and maintain an RHEL-compatible distribution.

How to prevent fork bomb Linux? ›

Set resource limits − Another way to prevent Bash Fork Bombs is to set resource limits for processes. Resource limits define maximum amount of resources that a process can use, such as CPU time, memory, and disk space. These limits can be set using ulimit command or by editing /etc/security/limits.

Why use fork Linux? ›

System call fork() is used to create processes. It takes no arguments and returns a process ID. The purpose of fork() is to create a new process, which becomes the child process of the caller. After a new child process is created, both processes will execute the next instruction following the fork() system call.

What is the relationship between SUSE and OpenSUSE? ›

openSUSE is sponsored by SUSE Software Solutions Germany GmbH and other companies, and like other Linux distros it is created as a community project and freely available.

How is OpenSUSE different? ›

OpenSUSE is a major Linux distribution that has been around for many years and is enterprise-grade. The drawbacks are that it has it's own way of doing things. It uses Zypper for package management, and RPM packages. There are tons of desktops available, and a lot of software is also available for OpenSUSE.

Is Linux and SUSE same? ›

SUSE is similar to Red Hat. It assembles the Linux kernel and other open source components into a stable, full-featured Linux operating system (OS) available for purchase. SUSE offers multiple editions of its OS to support different types of environments and workloads.

What is the purpose of Suse Linux? ›

SUSE Linux Enterprise Server is scalable and allows users to efficiently deploy IT services across a variety of environments. With SLES, users can increase system reliability, maintain security compliance and enable new technologies under one overarching operating system.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Jonah Leffler

Last Updated: 01/07/2024

Views: 5875

Rating: 4.4 / 5 (45 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jonah Leffler

Birthday: 1997-10-27

Address: 8987 Kieth Ports, Luettgenland, CT 54657-9808

Phone: +2611128251586

Job: Mining Supervisor

Hobby: Worldbuilding, Electronics, Amateur radio, Skiing, Cycling, Jogging, Taxidermy

Introduction: My name is Jonah Leffler, I am a determined, faithful, outstanding, inexpensive, cheerful, determined, smiling person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.