openSUSE:OpenSUSE voor beginners - openSUSE Wiki (2023)

Spring naar:navigatie,,zoekopdracht

Marketing

Ontmoeting-Banen-Contacten-Contacten op sociale media-Bronnen-Marketingreferenties

Bespreekpunten

Waarom OpenSuse-OpenSuse en ontwikkelaars-OpenSuse en gebruikers-Opensuse voor beheerders-OpenSuse en andere distro's-Opensuse en bijdragen

Deze pagina maakt deel uit vanBespreekpunten, en legt uit waarom we een selectie desktops aanbieden in plaats van slechts één

Deze pagina geeft u, als een OpenSuse Ambasador, enkele antwoorden op vragen in een discussie over de waarde van OpenSuse voor beginnende Linux -gebruikers.

De pagina is in aanbouw en bevat grotendeels een willekeurige reeks argumenten... Voeg gerust een braindump of vraag toe die je hebt! Als je argumenten hebt om beide niet te hebben, voeg die dan ook toe, dan kunnen we ze bespreken en nog betere argumenten aandragen voor de ambassadeurs.

Vragen

We proberen de volgende vragen te beantwoorden:

 • Hoe GEMAKKELIJK is openSUSE voor nieuwkomers?
  • OpenSuse is een van de gemakkelijkste Linux -distributie voor nieuwe gebruikers.OpenSsUse richt zich echter niet op absoluut gebruiksgemak, en geeft er de voorkeur aan om gebruikers flexibiliteit en keuze te bieden.Beginners moeten dus mogelijk bereid zijn om wat documentatie te lezen, zodat ze weten welke keuze het beste bij hen past.Nog steeds OpenSuse maakt dingen niet ingewikkelder dan nodig en heeft een aantal eenvoudig te gebruiken grafische hulpmiddelen om systeeminstellingen zoals YAST te configureren.U kunt beginnen met OpenSuse en nooit hoeft te veranderen, of u nu gewoon een gebruiker blijft of deskundige vaardigheden ontwikkelt, dankzij de flexibiliteit van OpenSUSE.
 • Heeft opensuse veel vandocumentatie?
  • openSUSE heeft uitstekende documentatieschrijvers. Belangrijker nog: het zijn hoogopgeleide mensen, die ook over meer technische onderwerpen schrijven. Vooral als je een echt probleem hebt, is het vinden van documentatie of antwoorden voor openSUSE eenvoudiger vergeleken met sommige andere distributies.
 • Hoe kan ik verder zonder mijn gebruikelijke software onder Windows?
  • Er is een aantal equivalente software beschikbaar op OpenSuse die u zou verwachten op Windows te vinden.GIMP, die functioneel vergelijkbaar is met Photoshop, Libre Office dat gelijk is aan Microsoft Word, Firefox naar Windows Internet Explorer/Edge en vele anderen.En het beste van alles is dat het gratis is!En nog beter, het komt standaard bij OpenSuse -installatie, zodat u het niet apart hoeft te installeren zoals u op Windows doet.Als u dit echter nodig hebt, is er een hulpmiddel waarmee u de meeste Windows -software kunt uitvoeren onder Linux: Wine.Wijn draait niet altijd alle applicaties perfect, maar vaak kunt u gewoon een cd met software inzetten en deze installeren.U moet wijn installeren, maar dat is eenvoudig.Voor de weinige specialistische applicaties die nog steeds Windows vereisen, is dubbele opstart of het gebruik van een virtuele machine een optie.
 • Hoe kan ik videochatten met mijn vrienden?
  • De meeste video -webcams en microfoons worden uit de doos ondersteund.U kunt Skype installeren en gebruiken voor videochatten met uw vrienden, evenals enkele andere chatapplicaties zoals Kopete, Pidgin en Egkiga.Voor snel gebruik van uw webcam zouden we kaas aanbevelen, waarmee u ook videoblogs kunt uploaden naar YouTube.Er is een aantal video- en audiobewerkingspakketten beschikbaar voor het maken van krachtige effecten, waaronder Cinelerra, KdenLive, Lives, Kino, Blender en Pitivi - die allemaal equivalenten van Final Cut Pro aanbieden.En nogmaals ... gratis!
 • Wordt mijn hardware ondersteund door OpenSuse?
  • OpenSuse heeft trots ondersteuning voor een aanzienlijk aantal hardware.Dat gezegd hebbende, er zijn nog steeds enkele bedrijven die ervoor kiezen om hun hardwarespecificaties eigendom te houden.Hardware die u aan Windows zou toevoegen, vereist ook dat u hun stuurprogramma's installeert (denk aan de CD's die bij de meeste hardware -aankopen worden geleverd).Tegenwoordig erkennen steeds meer hardwareleveranciers de noodzaak om hun apparaten te laten ondersteunen door open source-gebaseerde besturingssystemen en de uitdagingen van hardware-compatibiliteit worden kleiner.Om te controleren of uw hardware werkt, raden we aan om een OpenSuse Live DVD of USB -stick te testen.U hoeft niets te installeren en kunt al uw hardware testen.Basics zoals toetsenbord, muis, scherm en printer werkt meestal.Webcams niet altijd, vingerafdruklezers zelden.WiFi meestal zijn USB -luidsprekers meestal ook geen probleem.USB -sticks en externe stuurprogramma's werken normaal gewoon gewoon.Videokaarten van Nvidia en AMD/ATI hebben gratis evenals officiële NVIDIA- en ATI -stuurprogramma's die beschikbaar zijn in OpenSuse die gemakkelijk te installeren zijn.Oudere hardware wordt meestal ondersteund omdat de gemeenschap tijd heeft gehad om stuurprogramma's te ontwikkelen.
 • Hoe kan ik eventuele bugs oplossen? Mijn vrienden die openSUSE gebruiken, begrijpen geen Engels en weten vaak niet hoe ze hun problemen moeten oplossen.
  • OpenSuse is gelokaliseerd in meer dan 60 talen.Er zijn IRC-kanalen beschikbaar in veel talen en taalsub-folders op de forums, zodat u gemakkelijk ondersteuning kunt vinden in uw moedertaal.Voel je vrij om te chatten op het Discord -kanaal, telegramgroepen of matrixbruggen.
 • Hoe komt het dat het mij onder GNU/Linux uren kost om dingen in te stellen, terwijl onder Windows of OS X het met één klik lukt: netwerken, afdrukken, vlc-internetfuncties gebruiken bijvoorbeeld.
  • Windows is ontworpen om automatisch te zijn en al het denken voor gebruikers - dit maakt het echter ook kwetsbaarder.Het is ook een uniform systeem terwijl Linux is gebouwd met veel variaties.OSX is op dezelfde manier ontworpen om op één set hardware te draaien.Om de controle en configureerbaarheid te hebben die we in Linux wensen, betekent het opofferen van enige automatisering, maar u zult merken dat recente releases de hardwaredetectie en tovenaars sterk hebben verbeterd, waardoor uw werk gemakkelijker wordt.Het is ook handig om de nieuwste documentatie te lezen (zoek altijd altijd naar zoekresultaten in het afgelopen jaar, omdat oud advies vaak 'de harde manier' is!) Als je instructies leest en volgt, zou het helemaal niet lang moeten duren!Nog een andere setup -tool (YAST) zou dit allemaal een gemakkelijke taak moeten maken.
 • Hoe cool is de installatiefunctie van openSUSE met één klik?
  • TOTAAL!! U kunt openSUSE installeren terwijl u uw ochtendthee maakt!
 • Wat zijn de verschillende smaken van openSUSE?
  • openSUSE heeftSprongEnTumbleweed.Zoals de naam "tumbleweed" al doet vermoeden, is het een rollende release, dat wil zeggen dat gebruikers de nieuwste software krijgen zodra deze de QA -testen doorstaat, maar dit is vooral bedoeld voor ontwikkelaars of mensen die graag op de "bloedingsrand" zijn.Voor mensen die nieuw zijn in Linux, is Leap een betere aanbeveling, omdat de software daar grondig wordt getest, wat in het algemeen tot een betere stabiliteit leidt.Als u geïnteresseerd bent, wordt hetzelfde installatieprogramma gebruikt voor XFCE, GNOME, MATE, CINAMON en KDE (de standaard).De desktop -omgeving kan worden geselecteerd in het installatieprogramma.
 • Waar staat openSUSE voor gamers? Kan ik coole games spelen?
  • openSUSE wordt geleverd met een paar favorieten, en u kunt er vele gratis downloaden rechtstreeks vanuit de softwarebeheerder. Populaire open source-games zijn onder meer de first person shooter Enemy Territory, het strategiespel Battle for Wesnoth en natuurlijk MINECRAFT! Veel Windows-spellen zoals World of Warcraft draaien heel goed in WINE. Natuurlijk kun je Steam ook gebruiken. Veel enthousiaste gamers kiezen ook voor dual-boot als er games zijn die simpelweg niet op Linux draaien.
 • Ik dacht dat openSUSE voor bedrijven was - kan ik er kunst mee maken?
  • Alle geweldige creativiteitssoftware die beschikbaar is voor Linux werkt perfect met OpenSuse en is eenvoudig te installeren met slechts een paar klikken via de softwaremanager.GIMP is een krachtige rasterafbeeldingseditor vergelijkbaar met Photoshop, terwijl Inkscape een elegant en gemakkelijk te gebruiken vectortekeningprogramma is zoals Corel Draw.Voer 3D -modellering met blender uit.Krita is een geweldige KDE -app om te tekenen.Er zijn veel andere opties voor het bewerken en organiseren van afbeeldingen, foto's en video.
 • Kan ik ondersteuning krijgen voor openSUSE?
  • Natuurlijk kunt u ondersteuning krijgen voor openSUSE en meestal gebeurt dit direct.
   • U kunt deOpenSuse -forumsWaar u iets in het Engels of in andere zeven verschillende talen kunt vragen of kunt vinden wat u zoekt door te zoeken naar anderen die een soortgelijke vraag hadden.
   • U kunt zich abonneren op onzemail lijstafhankelijk van uw taal of van de aard van uw vraag.
   • Voor een nog meer directe ondersteuning hebben de opensuse -gemeenschap verschillendeIRC-kanalenwaar u kunt invoeren en onmiddellijke ondersteuning door andere OpenSuse -gebruikers kunt krijgen.

Opgehaald van ""

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Allyn Kozey

Last Updated: 27/11/2023

Views: 5871

Rating: 4.2 / 5 (43 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Allyn Kozey

Birthday: 1993-12-21

Address: Suite 454 40343 Larson Union, Port Melia, TX 16164

Phone: +2456904400762

Job: Investor Administrator

Hobby: Sketching, Puzzles, Pet, Mountaineering, Skydiving, Dowsing, Sports

Introduction: My name is Allyn Kozey, I am a outstanding, colorful, adventurous, encouraging, zealous, tender, helpful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.